Ana içeriğe atla

GIDA TAKVİYELERİ

CİSTUS INCANUS

Cistus Incanus – Laden Yaprağı Çayı ” Doğanın Koruyucu Gücünü İçinizde Hissedin ”
Akdeniz’de yetişen bir çalıdır. Cistus Yunan manastır tıpında her zaman için her derde deva olarak kabul edilmiş geçerli bitkidir.
Geleneksel olarak , mide ve bağırsak rahatsızlığı , deri ve mukoza hastalıkları , kaşıntı yara iyileşmesi ve hemostasis boğaz ve kulak ağrısı için bitki kullanılır.
Incanus Cistus , yüksek bir polifenol muhtevasına sahiptir. İnsan hücrelerine virüsün bulaşması engellenebilir serbest radikalleri önlemek ve nötralize etme yeteneğini de içerir , hücreye zarar veren oksidasyon işlemlerini engelleyebilir.
Sigara , çekici ilaçlar , alkol tüketimi ciddi fiziksel stres altında olanların risklerini azaltmakta etkilidir.
Örneğin sporcular için ; düzenli bir önleyici hücre koruyucusudur.
Cistus Incanus Kullanım Alanları :
  • Virüs , bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
  • Kardiyovasküler istikrar katkıda bulunur. Kemik yoğunluğu iyileştirmede etkilidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek , bağırsak florasının restorasyonunu sağlar.
  • Ağır metaller karşı detoksifiye sağlar. Serbest radikallere karşı antioksidan koruma sağlar.
  • Cistus güçlü bir anti – enflamatuar etki sağlar.
  • Cistus Cilt yaşlanmasını yavaşlatır.
  • Bademcik iltihabı , Egzama , Viral hastalıklar , Sistit , Akne rahatsızlıklarında etkilidir.
  • Cistus Incanus bağırsak bölgesinde bir koruyucu olarak hizmet vermektedir.
  • Hücre metabolizması koruyucu olarak hizmet vermektedir.
  • Siğiller ve herpese karşı etkilidir.
  • Cistus kenelere karşı önleyici olabilir.
  • Çürük ve periodontal profilaksi karşı etkilidir.
  • Nezleyi keser. Dizanteride faydalıdır.
  • Öksürüğe ve solunum yolu şikayetlerine iyi gelir. Balgam söktürür.
  • Adet düzenleyicidir. İshal kesici etkisi vardır.
  • Kramp çözücü ve anti bakteriyel etkilere sahiptir.
  • Besin alerjisinin neden olduğu deri iltihaplanmasında fayda sağlar.
  • Egzama ve diğer cilt sorunlarında faydalıdır.
  • Kaşıntılı , kabarcıklı , sulu egzama gibi deri hastalıklarında kullanılır.
  • Pişikleri geçirmek için kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen pişiklerde kullanılır.
  • Cinsel uzuvlar , ağız içi , yutak , mide – bağırsak , deri ve tırnak mantarını geçirici etkisi vardır.
  • Haricen de kullanılabilir.
İçerik & Hazırlama ;
% 95 Cistus Incanus yaprakları % 5 Canlandırıcı Nane Yaprakları % 100 Doğal içerik Aroma İÇERMEZ.
Her bir fincan için tepeleme bir çay kaşığı ilave edip , kaynar su ile 8 – 10 dakika demlenmeye bırakıp günde 2 kez bir fincan tüketebilirsiniz.
Çocuk ve Hamileler kullanabilir.

ALOE VERA BALLI JEL İÇECEK

Aloe Vera Ballı İçecek % 90 Aloe Vera yaprak jeli % 9 Saf Çiçek Balı ve C vitamini içerir.
Yoğun iş temposu olanlar için enerji içeceğidir. Bağırsak düzenleyicisidir , mide rahatsızlıklarında çok iyi bir takviyedir hemoroit tedavisinde olumlu sonuçlar vardır.
Vücuttaki toksin olaylarının düzenlenmesinde etkilidir. Erkekler için performans arttırıcı özelliğe sahiptir. Tokluk hissi ve enerji verdiği için kilo kontrolünde kullanılabilir.
Kan şekerini düzenler vücut yüzeyinde oluşan yaralanma ve cilt rahatsızlıklarında etkilidir. Cildi tazeler sindirim sistemini düzenler.
Eğer Tip 2 diyabetten rahatsızlığında Aloe Vera jel içeceği düzenli kullanarak , kan şekerinin normal sınırlar içerisinde gerilediğini gözlemlemiştir.Burada insulin bağımlı , yani doğuştan gelen Tip 1 diyabet hastası olmamak gerektiğini unutmamalısınız.
Kötü beslenme veya obeziteye bağlı hiperglisemi ( yüksek kan şekeri ) ve hiperlipidemi ( trigliserid gibi kan yağlarının yükselmesi ) durumlarında yine düzenli kullanımda kan şekeri ve özellikle kandaki trigliserid seviyesinin normal düzeye gerilemesi gözlemlenmiştir.
Aloe Vera Jeli düzenli olarak kullanıldığında yüzdeki kırışıklıkların azaldığı ve cilt elastikiyetinin yüksek oranda arttığı görülmüş ! Aloe vera bunu kolajen gibi cilt yapı taşlarının üretimini arttırarak sağlar.
Aloe Vera Jel İçeceği düzenli olarak kullandığımızda tüm bağışıklık sistemimiz güçlenmekte , bağışıklık hücreleri çoğalmaya ve yabancı maddelerle (bakteri , virüs vb. ) karşılaştığında onlara karşı savunma maddelerini ( antikorları ) kat kat fazla üretmeye başlıyorlar.
Bu da Aloe Vera Jel İçeceklerin bağışıklığı güçlendirici , anti – bakteriyel , anti – viral etkisini kanıtlıyor.
İltihaplı bağırsak hastalıklarında, özellikle ülseratif kolit gibi durumlarda aloe vera jel içeceği düzenli kullanımında hem bağırsak dokusunda iyileşme hem de hastaların şikayetlerinde belirgin şekilde azalma olduğu gözlemlenmiştir.
Aloe Vera Jeli düzenli kullandığımızda kanımızdaki toplam anti-oksidant kapasitesinde oldukça belirgin bir artış gözlemlenecektir. Bu da Aloe Vera Jel içeceğinin , çeşitli nedenlerle metabolizmamızda oluşan ve kan dolaşımımıza katılarak üzerimizde toksik etki yaratacak olan zararlı maddelerden vücudu arındıracak etkiye sahip olduğunu gösteriyor.
LR Aloe Vera Jel İçecek mümkün olduğunca öğünlerden önce alınmalıdır.
Kullanım Önerisi : Günde 3 kez 30 ml   Toplam : 100 ml   Bir kapak : 10 ml dir.

ALOE VERA ISIRGAN OTU ÖZLÜ JEL İÇECEK

Aloe Vera Isınganlı içecek % 91 Saf Aloe Vera Jeli % 7 Çiçek Balı % 2 Isırgan Otu Ekstresi içerir.
Sivera ek olarak içerdiği ISIRGAN ÖZÜ nedeniyle bol miktarda alkoloid , fenolik bileşenler , protein , albumin , vitamin C , karoten , provitamin A , vitamin B1 ,vitamin K , potasyum , sülfür , çinko , selenyum ve kalsiyum içerir.
Bilimsel çalışmaların gösterdiği ok yönünü takip edersek görüyoruz ki ısırgan içerisindeki fenolik bileşenler özellikle kalp – damar hastalıkları , yüksek tansiyon , diyabet , iltihab , viral ve  parazitik hastalıklar , psikolojik bozukluklarda oldukça pozitif etkiye sahiptir kalp dostudur.
SİVERA romatizmal eklem iltihabında da bağışıklık sistemi elemanlarından interleukin 1 seviyesini düşürerek etkili oluyor. Isırgan özü ile yapılan çalışmalar ısırganın romatizmal eklem iltihabı hastalarında anti – enflamatuvar yani iltihaplanmayı önleyici etki gösterdiğini ve tedaviye destek bir gıda olarak kullanılabileceğini göstermiştir.
Bu yüzden yalnızca romatizmal eklem iltihabı değil , aynı zamanda da ” tüm vücut için genel bir iltihap önleyici olarak kullanılabilir.
İdrar söktürücü özelliğinden dolayı kandaki ağır metallerin temizlenmesinde , yani detoksifikasyonda oldukça etkilidir.
Isırganın içerdiği lectin maddesinin yüksek hipoglisemik yani kan şekerini düşürücü aktivitesi bulunmaktadır.
Isırgan ve dolayısıyla SİVERA böbreklerin çalışmasını düzenleyerek onların güçlenmesini sağlar. Isırgan sayesinde SİVERA hafif laksatiftir.
Isırgan prostat rahatsızlıklarının ve yaşlanma ile ortaya çıkan prostat büyümesinin önlenmesinde de etkilidir. Bu etkisini testosterone hormonunun dihidrotestosterone hormonuna dönüşmesini engelleyerek gösterir.
Isırgan sayesinde SİVERA aynı zamanda güçlü bir anti – histaminik yani anti alerjik ( saman nezlesi – deri döküntüleri – migren – varis tedavilerinde ) yardımcı gıda takviyesi olarak kullanılabilir.
Son olarak içerdiği sülfür sayesinde daha sağlam saç telleri ve daha güçlü kırılmaya dirençli tırnaklara sahip olabilirsiniz.
LR Aloe Vera Jel İçecek mümkün olduğunca öğünlerden önce alınmalıdır.
Kullanım Önerisi : Günde 3 kez 30 ml   Toplam : 100 ml   Bir kapak : 10 ml dir.

PROBALANCE

Pro balance  asit baz içeriğini dengeleyerek , buna bağlı olarak genel sağlık durumunu iyileştirir. Mineral eksikliği dolayısıyla yorgunluğu veya huzursuzluğu engellemeye yardımcı olur.
Pro balance kalsiyum ve potasyum gibi eser elementler ve uygunlaştırılmış temel mineraller içerir.
Gluten , laktoz ve hayvansal içerik maddeleri İÇERMEZ.
İÇERİK MADDELERİYLE İLGİLİ BİLGİLER
İnsan vücudu magnezyum , kalsiyum ve kalyum , bakır , krom ve molibden gibi eser elementlerin düzenli alınmasına bağlıdır.
Bunlar asit baz içeriğini içeriğini düzenlemeye yardımcı olur.
LR Pro balance ‘ ta potasyum ve sodyum karbonat kullanır.
EFSA ( Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu ) TARAFINDAN BİLİMSEL OLARAK ONAYLANMIŞTIR.
Potasyum , sinir sisteminin ve kas sisteminin normal fonksiyonunu sürdürmesine destek olur. Magnezyum , yorgunluk ve bitkinliği hafifletir ve elektrolit içeriğini dengelemeye yardımcı olur.
Kalsiyum , kanın normal pıhtılaşmasına ve normal bir enerji metobolizmasına katkıda bulunur.
Bakır , hücrelerin oksidatif strese karşı korunmasına katkı sağlar. Krom , makro besin maddelerine yönelik normal metabolizmanın ve kandaki normal şeker miktarı düzeyinin korunmasına yardımcı olur.
Molibden kükürtlü aminoasit metabolizmasına katkı sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LR Health and Beauty' nin uluslararası sertifikaları ve kurumsal üyelikleri

LR, ürünlerinin kalitesini sürekli olarak denetleyen ve tescil eden bir çok saygın uluslararası sertifika ve üyeliğe sahiptir. Bu sertifika ve uluslararası üyelikler; LR' ın kullandığı ham maddelerin, ürünlerinin üretim aşamasından sizlere ulaşmasına kadar geçen süredeki bütün adımların kalitesini ve uluslararası standartlara uygunluğunu tescil eder. Bütün bunlara ek olarak da Türkiye' de Sağlık Bakanlığı izni ile ürünlerinin satışı yapılmaktadır. Şimdi bu önemli sertifikalara hızlıca bir göz atalım: Eğer bir üründe SGS INSTITUT FRESENIUS GmbH Kalite İşareti bulunuyorsa, sadece ürünün kendisi değil çok daha fazlası kontrol edilmiş demektir. Geniş kapsamlı kontrol sürecinde ilk önce ham maddeler, ürünün bileşenleri ve tedarikçiler kontrol edilir ve daha sonra üretilen ürün son olarak bir kez daha kontrolden geçer.  Ayrıca: İşaret verildikten sonra da, ürünün, kalite işaretinin alınması için önemli rol oynayan kalitesinin aynı düzeyde olup olmadığı kontrol edil

Aloe Vera Box Set nasıl kullanılır?

LR’ın en çok satan ve en sevilen ürünü  Aloe Vera Box Set ‘in pek çok kullanım alanı var. Setin içinde  Aloe Vera Acil Durum Spreyi ,  Aloe Vera Konsantre Jel ,  Aloe Vera Propolis Krem  çıkıyor ve bu ürünler pek çok cilt rahatsızlığında kullanılabiliyor: 1- Yara, yanık, çarpma, vurma, burkulma, morarma : Sprey, konsantre ve propolis bu sırayla istenen ve ihtiyaç duyulan sıklıkta kullanılır. 2- Kaşıntı, sinek ısırması, cilt alerjisi : Sprey ve konsantre yeterli, istenen sıklıkta kaşıntıyı gidermek için kullanılır. 3-  Nasırlarda, topuk çatlaklarında : Gece yatmadan önce sprey, konsantre ve propolis sırasıyla nasirli yada çatlak bulunan topuk bölgesine uygulanıp sonra çorap giyilerek yatılır. 4-  Uçuklarda : Propolis krem uçuklu bölgeye sıkça sürülür, özellikle uçuk çıkacağını hissettiğinizde uygularsanız çıkmadan söndürebilirsiniz. 5- Hemoroid : Konsantre jel alüminyum folyo ya sıkılır ve fitil seklinde rulo yapılıp buzlukta dondurulur ve sonra fitil olarak kullanılı

Cilt lekeleri için önerdiğim LR ürünleri

Bunu 3 ayrı başlık altında inceyelelim:  Güneş lekeleri, sivilce lekeleri, doğum lekeleri . Değerlendirme yaparken gözeteceğimiz en önemli şey sivilce ve sivilceye yatkınlık olacak. Çünkü bir problemi gidereyim derken bir başkasına sebep olmak istemiyoruz. Yani  cilt tipini  dikkate alıyoruz. Tüm cilt tipleri için  Aloe Vera Peeling  VE  ZEITGARD 1 ‘i standart önerebiliriz. Her iki ürün de cildin canlanmasına, ölü hücrelerin temizlenmesine ve cildin kendini yenilemesine yardımcı oluyor. Bunlar dışında kullandığı temizliyici varsa ona devam edebilir. GÜNEŞ LEKELERİ Güneş lekeleri bazen çok kolaylıkla geçebilirken, bazen çok inatçı olabiliyor. Güzellik merkezlerinde yapılan kimyasal peeling, prp gibi işlemler bile bu inatçı lekeler karşısında başarısız olabiliyor. Bu yüzden lekelere kesin çözüm diye ürün satmak benim tercihim değil. Bizim ürünlerimiz kimyasal içeriklerle değil,  doğal içeriklerle  lekeler üzerinde etki ediyor. Bu yüzden leke türü ne olursa olsun 1 aylık bir k